Babafotózás, újszülött fotózás időzítése

Mikorra időzítsük a babafotózást

A legjobb időzítés újszülött fotózásra az első 2 hét, mert ilyenkor a babák még általában alszanak, egyszerű őket mozgatni, pakolgatni a kis végtagjaikat, ?becsomagolni? őket. Egy néhány napos újszülöttnek a bőre még ráncos, de ez is bájos tud lenni a babafotózás során készült fényképeken. Továbbá a kiütések és az esetleges tejallergia még nem mutatkoznak meg rajta. Amennyiben mégis megjelennének a bőrén kisebb nagyobb foltocskák akkor se keseredjünk el. A photosop csodákra képes, el tudjuk tűntetni az allergiás foltokat . Továbbá készíthető fekete-fehér kép is a csöppségről, amiken egyáltalán nem látszódnak az apróbb hibák. Gyönyörű időszak ez, és annyira tündériek tudnak lenni!

Ha már tudjuk a szülés időpontját, feltétlen jelezzük azt a kiválasztott fotósunknak, mivel valószínűleg van munkája és nem csak ránk fog várni majd. Ő ilyenkor már látni fogja és javaslatot tesz mikorra essen az újszülöttfotózás.

Ha van egy (netán több) testvér aki még pici, mondjuk úgy 2-3 éves és szeretnél olyan képeket amin ő/ők is szerepel a fotókon a csecsemővel, akkor azt vagy a fotózás elejére vagy a végére szoktuk időzíteni. Nagyon fontos, hogy ilyenkor legyen otthon még egy segítő, akár Apa vagy nagyszülő aki a nagyobb gyerekekkel tud utána foglalkozni, esetleg el tudja vinni őket játszótérre.

A babafotózás végleges időpontját természetesen mikor kijövünk a kórházból és már az otthonunkban lehetünk egyeztetni kell. Egy jó babafotós nem használ vakut, ezért rettentő fontosak a fények. A legjobb ha délelőttre vagy késő délutánig bezárólag időzítjük a fotózást. Nyáron hosszúak a nappalok, de télen figyeljünk erre és inkább délelőttre időzítsük a találkozót. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen újszülöttfotózás akár 3 órát is igénybe vehet, természetesen belekalkulálva a pihenést, etetést vagy tisztába rakást. Egy jó babafotós nem rohan, hanem hagy időt mindenre. Ha úgy látja szükségét, hogy egy picit pihennie kell a babának vagy épp anyára van szüksége egy adott pillanatban, akkor az az első. Ő és az ő szükségletei a legfontosabbak. Ezért kalkuláljunk inkább hosszabb idővel.

Amennyiben már nagyobb babáról szeretnél babafotókat, akkor várd meg azt az időszakát , mikor a pici már biztonsággal ülni tud. Ilyenkor már remek képeket lehet készíteni, mert sokmindent tud a pici. Ebben az esetben akkorra kell időzíteni a babafotózás idejét, mikor a baba evett és kialudta magát. Tehát egy pihenés, alvás utáni napszakot válasszunk a babafotók elkészítéséhez. Ilyenkor jó kedvűek, vidámak , mosolygósak, játékosak? egyszóval jól fotózhatóak.

Fotósként mindenben maximálisan a picire figyelek az ő biztonságát, igényeit, szükségleteit tartom a legfontosabbnak. Megtalálom a közös hangot vele és a család többi tagjával. Imádom akár az újszülött akár a babafotózásokat, mivel egytől egyig mind jobbnál jobb hangulatban telik el. Öröm és boldogság gyermekekkel dolgozni, őket megörökíteni.