Gyermekfotózás Székesfehérváron

Gyermekfotózás Székeshehérváron címszó alatt vállaljuk olyan székesfehérvári gyermekek és családok fotózását, akik szeretnék megörökíttetni gyermeküket egy közös családi albumban. Székesfehérváron a gyermekfotózáshoz ingyen házhoz megyünk. Gyermekfotózást 1,5-2 éves kortól javasoljuk. E kor után általában félévente, évente javasolt megörökíteni a piciket. De ezt minden család maga dönti el, mikor szeretne közös képeket profi fotóssal készíttetni. A gyermekek sajnos nagyon hamar nőnek, igazán rajtuk vesszük csak észre az idő múlását. Állandóan új ruhára, cipőre van szükség olyan gyorsan cserperednek. Alig iratjuk be az óvodába őket, hamarosan már iskolát kereshetünk számunkra. És mindez idő alatt a gyerkőc folyamatosan nő és változik, minden időben más és más arcát mutatja.

Hogyan zajlik egy gyermekfotózás Székesfehérváron

Egy gyermekfotózás székesfehérváron úgy kezdődik, hogy megkerestek bennünket, egyeztetünk egy időpontot és mindent átbeszélünk. Milyen képeket szeretnétek, mik az elképzeléseitek. Továbbá mi is adunk javaslatokat, hogy minél elégedettebbek lehessetek a fényképekkel. A fotózás általában 1-3 órát szokott igénybe venni, de ez sokmindentől függ és változhat. Függ például a helyszíntől, hogy otthonotokban, stúdióban szeretnétek e elkészíttetni a fotókat, vagy esetleg utaznunk kell-e egy bizonyos vagy több helyszínre. Legyen az egy játszótér, egy játszóház, vagy születésnapi, gyermekzsúr adott helyszínen. Néhány gyermek izgul, vagy visszahúzódó lesz mikor bejelentik neki, hogy most jön a fotós, vagy el kell menni egy ilyen eseményre. Nem kell aggódni egyik szülőnek sem. Az első egyeztetéskor némi kép ki fog alakulni rólunk, és meglátjátok majd mekkora nyugodtsággal, hozzáértéssel, viccesen és játékosan foglalkozunk gyermekeitekkel.

Amennyiben otthon vagy stúdióban szeretnétek képeket, a gyerkőcnek érdemes 2-3 garnitúra ruhát kiválasztani, hogy minél változatosabbak legyenek az elkészült fotók róla. Itt szoktuk megemlíteni, hogy az anyukák a családtagok ruháira is figyeljenek, például ha ő kockás ruhában van, akkor apán ne csíkos ing legyen. A legjobb az egyszínű ruha, vagy az apró mintás. Ne legyen túl harsány, itt most a gyermek lesz a középpontban. Legyetek hétköznapiak, természetesek és olyan ruhadarabot válasszatok amiben jól érzitek magatokat és szívesen viszont láttok a majd elkészült fotósorozaton. Az anyáknak szoktunk javasolni egy kis sminket esetleg fodrászt amennyiben szükséges. A sminktől ragyogóbb lesz a tekintetük és jobban is érzik magukat.

 

Az első felvonás a fotózás.

Kellékeket is viszünk magunkkal a fotózáshoz, illetve megkérjük a szülőket, hogy gyermekük kedvenc játékát, babáját, plüss állatkáját hozzák magukkal a gyermekfotózásra. Ezeket a későbbiekben jó lesz viszontlátni egy egy képen.  A fotózás mindig jó hangulatban szokott telni. A gyerekek hamar feloldódnak, és gyakran találkozunk olyannal aki másnap is szeretne jönni, vagy éppen haza sem akar menni. Vannak persze nehezebb, hisztisebb gyerkőcök is, de tőlünk mindig vidám hangulatban távozik az egész család.

 

A második felvonás a képek kidolgozása, elkészítése.

Amint lement a néhány órás fotózkodás, nekünk a munka hosszabbik része következik. Elvonulunk kis műhelyünkbe és neki állunk a képek retusálásának. Mindez 1-2 hetet igénybe vesz, bár ez függ a kért mennyiségtől. Minden esetben igyekszünk a lehető leghamarabb átadni a várva várt gyermekfotókat. Itt kell megjegyeznünk, hogy profi fotósként soha nem adunk át nyers képeket.