Tökéletes mosoly mindenkinek

Tökéletes mosoly mindenkinek

Itt az ideje, hogy megosszam veletek milyen a tökéletes mosoly mindenkinek a fotókon. Mi az a tökéletes mosoly és mi az oka a ?rossz mosolynak? azaz, az erőltetett mosolynak.

Első és legfontosabb, hogy az alany nyugodtan érezhesse magát a fotózás során. Ha valaki ideges az tükröződik az arcán, a mozdulatain. Ügyelnünk kell arra, hogy megtaláljuk a közös hangot, stílust, egy kicsit ismerkedni, beszélgetni kell ahhoz, hogy feloldódjon az alany. Van akinek ez gyorsan sikerül, de vannak akiknek mindehhez hosszabb időre van szükségük.

Ne próbáljuk meg összezavarni az alanyt

Legyen az kisgyermek vagy akár felnőtt. Gondolok itt arra, hogy azt mondanánk neki mennyire erőltetetten mosolyog vagy nevet. Ahelyett, hogy ezeket mondanánk, hogy ők csinálnak valamit rosszul, inkább kedvesen és pozitívan szóljunk nekik és viccelődjünk bohóckodjuk. A gyerekeket egyszerű ?becsapni?, mondani nekik egy mondókát vagy gyermekdalokat énekelni velük amit mi egyfolytában rosszul énekelünk vissza és ők ezen jót nevetnek. Sokféleképp lehet érzelmeket varázsolni a kis arcukra. Ha több gyermek van néha egyszerűbb a dolgunk, mivel tudjuk a nevetés ragályos.

Minden korosztálynál más más trükköket kell bevetni

Egy 7-10 éves gyermekkel már lehet pletykálkodni. Kérdezzük meg mi történt a suliban, az edzésen, a különórákon és persze használjuk fel fantáziánkat, hogy mindenbe belekérdezünk, hozzászólunk. Fel fog oldódni és onnantól könnyű dolgunk lesz.

Kamasz korban hülyülhetünk velük. Hozzunk fel különféle témákat, kérdezzük meg mi érdekli őket, mit szoktak szabadidejükben csinálni, milyen volt a szülinapi partijuk, mit kaptak ajándékba, mi történt a nyaraláson, kik a haverok?stb. Miközben mondják a mondókájukat már kattinthatjuk is fényképezőgépet. Lesz persze mindenféle fotó a beszéd közben, így többféle variáció tud így elkészülni.

Vannak olyan lányok, fiúk akik szégyenlősek, esetleg nem szépek a fogaik és azért nem akarnak, szeretnek mosolyogni. Sokmindenre jó a photoshop. Ne féljetek megmutatni amik vagytok. Mi is törekszünk a legjobbat kihozni belőletek az utómunkák során.

Tedd mosolyodat valódivá

Sokan akkor is tudnak mosolyogni mikor dühösek, feszültek, stresszesek, mert kifelé nem akarják mutatni, hogy valami problémájuk van. Persze ez általában látszik az arcukon, a nem természetes mosolyukon. Sokan ezt nem érzik, de mégis látható. A valódi mosolyt egy általános ragyogás kíséri, mosolyog a szem, láthatóak a szem sarkában a kis ráncok, az embereken pedig látszik, hogy nyugodtak és viselkedésük megnyugtató. Gondolj valami kellemesre, gondolj valami olyanra amit szeretsz csinálni vagy tudod, hogy a múltban megnevettetett. Sokkal könnyebb egy igazi mosolyt csalni az arcokra ha pozitívan gondolkodnak, ha szeretik az embereket akik körülveszik, ha kell épp a fotózáson is, mert akkor minden szívből a bensőből jön. Légy hálás és örülj, hogy itt lehetsz, hogy rólad készülhetnek el a fényképek, hogy te lehetsz a középpontban. Ha nem érzed jól magad, nem érzed, hogy mosolyogni tudnál tedd máskorra a fotózást. Fontosak az érzések, az érzelmek, a nyugalom és mindaz amiket feljebb olvashattál mert akkor természetesen mosolygós fotókat tudunk készíteni.