Újszülött fotózás Székesfehérvár

Újszülött fotózás Székesfehérvár

Amikor újszülött fotózás Székesfehérvár címszó alatt keresnek meg és kérnek fel mindig elfog egy bizonyos fajta izgalom. Mivel én is székesfehérvári vagyok itt születtem és itt élek nagy örömömre szolgál ha újszülött fotósként helyi csecsemőket fényképezhetek le. Boldogan megyek ki házhoz vagy a környékbeli településekre is fotózni.

újszülött fotózás

Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel az újszülött fotózással kapcsolatosan amit nem levélben vagy skypeon szeretnél megbeszélni, hanem személyesen, könnyebben tudunk találkozni ?akár még szülés előtt – a városban vagy akár nálatok. Így felkészültebben várhatod kisbabátok születését és az azt követő fényképezkedést. Elmondom mindazt amire oda kell figyelned és amikre fel kell készülnöd egy ilyen fotózás során. Megismerhetsz és elmesélem én hogyan milyen technikával dolgozom, mikre számíthatsz mikor elmegyek hozzátok a kicsit megörökíteni. Kiválaszthatod milyen kellékeket vigyek magammal, és javaslom, hogy te is nézz körül otthon, biztosan találsz kreatív dolgokat a lakásban, vagy van valamilyen kedvenc pléded, sálad, kendőd, játékod vagy tárgyad amivel/amit szeretnél viszontlátni gyermekeden.

Egy újszülöttet legjobb 5-14 napos korában fotózni. Életük kezdetét meg kell örökíteni. Gondoljunk csak bele milyen jó volna magunkról is ilyen szépséges fotókat viszontlátni. És ő mennyire fog majd örülni ezeknek a fényképeknek ha már kicsit nagyobb lesz. Emlékezni nem fog a fotózásra, de a képek magukért beszélnek és biztos vagyok benne boldogan fogja nézegetni a magáról készült kedves kis képeket. És hálás lesz a szüleinek mindezért. Látni fogja ahogy édesanyja és édesapja együtt fogják apró kis végtagjait, és kiváltságosnak érzi majd magát, hogy ő ilyen képekkel rendelkezik. Ha nagyobb testvérek is vannak a családban én javasolni szoktam, hogy velük is legyenek közös családi, újszülött fotók. Mindannyian egy életre szóló emléket kaptok egy ilyen újszülött fotózás alkalmával.

Mikor a picik még csupán 3-4 kg-ot nyomnak és nagyrészt alszanak akkor beszélünk újszülött fotózásról. Ezen időszakukban a legalkalmasabb elkészíteni az első portfóliót róluk. Sok szülő aggódik, hogy úristen de még annyira picike. Ez így is van rendjén, de a kisbabátoknak mivel hozzáértők vagyunk nem lesz semmi baja. Első az ő biztonsága amire mindig figyelünk. Ezért jó ha van egy aszisztens aki mindenben a fotós segítségére van, pláne mikor fényképez. Egy pillanatra sem hagyjuk egyedül a kisbabát. Mindig figyelünk mozdulataira, rezdülésére, mi a jó neki. A szülők látják és ott vannak velünk együtt, amikor fotózom az ő kis kincsüket. A beállításokat is kizárólag úgy alkalmazzuk, hogy az a baba számára ne legyen megerőltető. Ha ellenállást érzünk mozdulataiban, nem fogjuk ráerőltetni az éppen elképzelt pózt. Választunk egy másikat ami neki is megfelelő, így az anya is teljesen nyugodt lehet.

Amikor a pici elkezd nyűgös lenni, vagy felébred szünetet tartunk. Megvárjuk míg édesanyja megszoptatja vagy tisztába teszi, vagy éppen csak megnyugtatja őt, mert az ő ölelő karjaira van szüksége. Végül mikor visszapihen folytatjuk a fényképezését. Imádjuk fotózni őket, annyira kis tünemények, tényleg az élet csodái.

Az újszülött fotózás Székesfehérváron is úgy mint sok városban egyre elterjedtebb. Hétről hétre egyre többen keresnek meg minket kismamák akik szeretnének fotókat készíttetni a még a hasukban rúgdalózó csöppségről. Örülünk, hogy ennyi kismama és újszülött van Székesfehérváron is.